Банківські картки жителів окремих районів Донецької та Луганської областей не блокуватимуться до 1 травня

В "Ощадбанку"повідомили, що карти внутрішньо переміщених осіб блокуватимуться після 1 травня 2021 року. Про це йдеться в повідомленні пресслужби фінустанови.

Так, в "Ощадбанку" заявили, що карти переселенців, які обслуговуються за тарифним пакетом "Мій рахунок" і термін дії яких закінчується під час карантину не блокуватимуться до 1 травня 2021 року.

Також у фінустанові додали, що перевипуск карт триває згідно з графіком. Банківські картки доставляються у відділення про що клієнт банку буде повідомлений повідомленням.

У тому випадку, якщо немає можливості відвідати відділення і забрати карту, то можна розраховуватися старою картою і знімати з неї гроші в звичайному режимі, але до 1 травня 2021 року.

Варто відзначити, що клієнтів "Ощадбанку" досить часто намагаються обдурити шахраї. Серед аферистів дуже популярна схема, коли на номер жертви відправляється повідомлення, нібито, від імені "Ощадбанку", про те що банківська карта заблокована. Для того, щоб зняти блокування, шахраї просять телефонувати за номером, який прописують в повідомленні. Далі під час розмови нібито представник банку уточнює номер картки, паспортні дані та іншу інформацію, яка допоможе йому заволодіти карткою. У таких ситуаціях головне пам'ятати, що співробітники банку таку інформацію не уточнюють. Краще попередньо подивитися в мережі номер гарячої лінії банку і зателефонувати саме по ньому для уточнення всієї інформації.

Також портал Hyser повідомляв, що ПриватБанк пояснив чому блокують платежі з Інтернет-картки. У фінустанові розповіли, як діяти у разі виникнення такої проблеми.
Крім того портал Hyser інформував, що клієнти ПриватБанку все частіше скаржаться на збої в терміналах. Через некоректну роботу терміналів частина сплачених грошей не відображається.