Кабмін затвердив кількість призовників

Щорічно в Україні проходить весняна та осіння призовні компанії на строкову військову службу. Так, в уряді визначилися з кількістю громадян, які будуть призвані на службу у квітні-червні 2021 року. Про це йдеться в рішенні Кабміну, яке було прийнято на засіданні 24 березня.

За рішенням уряду на строкову військову службу у квітні-червні 2021 року всього буде призвано 14 246 громадян. Найменше призовників цього року налічується в Луганській області: всього 236 осіб. Рекордсменом за кількістю призовником стала Дніпропетровська область: 1340 осіб. У столиці призвати на строкову службу планують 557 громадян.

Згідно з інформацією 6,5 тисячі громадян планують призвати до ЗСУ. У Національній гвардії додасться 4646 осіб, а в Держприкордонслужбі -2500 осіб. Також 600 громадян призвуть до лав Держспецтраннслужби.

Кількість призовників. Фото: kmu.gov.ua
Кількість призовників. Фото: kmu.gov.ua

Кількість призовників. Фото: kmu.gov.ua
Кількість призовників. Фото: kmu.gov.ua

Витрати на кожного призовника становлять 4633,13 гривні. З них 93 гривні 13 копійок призначені для підготовки і проведення призову (в суму не входить вартість перевезення і харчування), а 4540 гривень - грошова допомога для призовників. Всього, згідно з розпорядженням уряду, на призовну компанію виділяється 66 мільйонів гривень.

Наступний призов на строкову військову службу запланований на жовтень-грудень цього року.

Варто відзначити, що деякі українці можуть отримати відстрочку або зовсім бути звільненими від призову на службу. Так, громадяни, звільняються від служби в армії на весь період навчання в установах загальної середньої освіти, ВУЗах, в установах середньої або вищої духовної освіти з денною формою навчання, а також в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі з відривом або без відриву від виробництва.
Крім того отримати відстрочку можна за станом здоров'я або за сімейними обставинами. Рішення про надання або відмову у відстрочці приймають призовні комісії за місцем прописки людини, який призивається на строкову службу.
Також портал Hyser писав, що експерт попередив про повномасштабний наступ Росії. Кремль може ввести війська в Україну під виглядом миротворців.