Як відомо, в Україні в ніч з суботи на неділю, 28 березня, перевели стрілки годинників на годину вперед. Це сталося о 3:00.

Щоб не загубитися в часі наш портал розповість, як дізнатися правильний за допомогою мобільного телефону або доступу в інтернет.

На щастя, більшість сучасних гаджетів (смартфони, планшети, ноутбуки тощо.) переходять на новий час автоматично.

Але буває і так, що з якихось причин, час на гаджеті не змінюється і залишається колишнім. Щоб переконатися в правильності даних на вашому годиннику, час все ж варто перевірити.

Якщо ваш номер обслуговується українським мобільним оператором, наберіть на телефоні USSD-запит *160# і натисніть кнопку виклику.

Також час можна дізнатися за допомогою інтернету. Наприклад в пошуковику Google, вбивши в рядку пошуку фразу "час Київ" або "час Україна".

Також існує спеціальний сайт, який показує точний час в Україні.

Якщо в неділю у вас запланована важлива зустріч, ви працюєте або збираєтеся в дорогу варто звернути увагу на графік руху транспорту.

Варто відзначити, що "Укрзалізниця" коригує розклад відправлення і прибуття поїздів два рази на рік відповідно до переведення стрілок на зимовий і літній час. Змінюється і час авіавилетів - починаючи з 03:00 ночі 28 березня.

Додамо, сезонне переведення годинників потрібне для більш раціонального використання світлого часу доби й економії електроенергії на освітлення або синхронізації з іншими територіями.

Економісти вважають, що переведення годинників не впливає на споживання електроенергії, тому переведення годинників втрачає свою необхідність.

В оцінці ж NRC, переведення годинників в Європі підвищує обороти у сфері дозвілля на 3%. А за даними автора книги про переведення часу Тафтса Майкла Даунінга, коли в американців з'являється додаткова година після роботи, коли на вулиці ще світло, вони йдуть за покупками.

Раніше "Нyser" писав про те, що у квітні буде цілих три магнітні бурі.

Також наш портал повідомляв, лікарі попередили про проблеми, пов'язані з переведенням годинника.

Нагадуємо, Верховна Рада України має намір скасувати перехід на літній і зимовий час.