Уряд перевірив всіх одержувачів державної допомоги

Про те, що в Міністерстві фінансів України верифікували законність отримання громадянами субсидіарних виплат, і рекомендували додатково перевірити 2,5 мільйона домоволодіння, яким вже була надана держдопомога у 2020 році на суму в 1,6 мільярда гривень, повідомляє пресслужба фінансового відомства.

Минулого року Мінфін створив власну систему перевірки та спостереження за державними виплатами. На цей час проведена серйозна робота з виявлення неправдивої інформації про одержувачів як субсидій, так і пільг, допомоги по безробіттю, і подібних соцвиплат від держави.

Найбільше число невідповідностей виявили серед одержувачів субсидій - 70 відсотків від усієї кількості громадян, яких рекомендували перевірити додатково, на правомірність держдопомоги.

У список потрапили: ті, хто отримував соцвиплати після смерті власника домоволодіння - 21 000; купили земельну ділянку, квартиру, будинок, автотранспортний засіб або отримали послуги на суму в 50 000 гривень - 17 500 громадян; сім'ї, які володіють автотранспортним засобом, з моменту виготовлення якого пройшло менш як п'ять років - 9 800 субсидіантів; одержують субсидії відразу за двома адресами - 10 000 порушників.

Інфографіка. Фото: mof.gov.ua
Інфографіка. Фото: mof.gov.ua

Таким чином, перевірка правомірності державних виплат, дозволила перервати перерахування коштів, і посприяла запобіганню подібного нарахування такої допомоги в майбутньому. Тепер держава почне стягнення необґрунтовано виплачених коштів, що передбачає вирішення таких спорів і в судовому порядку. Саме тому, цього року, Мінфін запроваджує ще один вид перевірок, а саме - попередній, що дозволить здійснювати верифікацію ще на етапі звернення громадянина за держдопомогою, до призначення йому соціальної виплати.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, як будуть розраховувати розмір субсидій у 2021 році.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, у яких постачальників газу найвищі тарифи для побутових споживачів.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що заборгованість за комунальні послуги будуть віднімати навіть з пенсійних виплат.