Віктор Ляшко назвав регіони, де ситуація з коронавірусом почала поліпшуватися

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко назвав регіони, в яких нема потреби вводити локдаун. Він зазначив, що деякі області ввели жорсткі карантинні обмеження раніше, тому епідеміологічна ситуація там стабілізувалася. Про це він заявив в ефірі програми "Мокрик по живому" на hromadske.

Віктор Ляшко зазначив, що захворюваність пішла на спад в Івано-Франківській області, яка "закрилася" на локдаун ще в середині лютого. За його словами на цей момент немає необхідності вводити загальнонаціональний локдаун, тому як епідеміологічна ситуація поліпшується і в інших регіонах, зокрема на Закарпатті.

Головний санлікар зазначив, що зниження захворюваності фіксується також у Чернівцях і в Житомирській області, яка також одна з перших посилила карантинні обмеження. Стабілізацію, за його словами, показує і столиця. Ляшко заявив, що напередодні вперше в Києві не було нових випадків інфікування та госпіталізацій.

Також Віктор Ляшко зазначив, що стабільна епідеміологічна ситуація спостерігається в Кіровоградській та Херсонській областях. У Черкаській області рівень завантаженості ліжок з киснем становить 36%.

Варто нагадати, що раніше глава МОЗ Максим Степанов назвав регіони, в яких продовжує зростати кількість інфікованих коронавірусною інфекцією. Міністр підкреслив, що в областях спостерігається різна ситуація із захворюваністю. Але найгірше справи з захворюваністю йдуть в Київській, Одеській, Житомирській, Одеській областях, а також у Києві.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в Україні може бути кілька локдаунів.

Також портал Hyser повідомляв, що в уряді заговорили про компенсацію громадянам, яким буде завдано шкоди вакцинацією від коронавірусу.

Крім того портал Hyser інформував, що секретар РНБО Олексій Данилов попередив про можливий локдаун. Чи буде посилення карантину по всій країні залежить від того, як українці будуть дотримуватися обмежень, які діють зараз в регіонах.