У столиці України, можливо, введуть "комендантську годину"

Про те, що в Києві, ймовірно, доповнять карантинні обмеження "локдауну", і у Верховній Раді України готові до обговорення такого сценарію, повідомляє видання "Сьогодні".

Нагадаємо, що з наступного тижня в Києві вже закривають навчальні заклади та дитсадки, а в міський громадський транспорт будуть пропускати тільки за спеціальними документами. Крім цього підприємства та установи зобов'язані будуть перевести своїх співробітників на дистанційний формат роботи або ж надати оплачувані відпустки. Сфера громадського харчування буде працювати тільки за умови наявності доставляння або виносу. Мінімальний термін дії таких жорстких заходів - трохи більше ніж 10 днів, до 16 квітня.

Однак, як стало відомо журналістам "Сегодня", з власних джерел в МВС України, парламент наступного вівторка, 6 квітня, розгляне ще один варіант: повна заборона на переміщення в межах міста після 10 години вечора. Причина такого нововведення все та ж - критична ситуація з щоденним приростом серед інфікованих коронавірусом.

Карантин, коллаж:Hyser
Карантин, колаж: Hyser

Ще один інформатор, цього разу з Верховної Ради, заявив, що подібний розвиток подій ще тиждень тому навіть не розглядався. Передбачалося, що для столиці України таке рішення не було доцільним. Зокрема, СБУ та РНБО не підтримали "комендантську годину". Однак питання було знову піднято у вівторок, 30 березня, і в парламенті готові до прийняття будь-яких рішень. Причина не тільки в зростанні числа хворих - великі побоювання викликає велике число важких випадків, на тлі негативних прогнозах про погіршення загальної ситуації. Таким чином, ввести оновлений "суперлокдаун", можуть вже після 1 квітня.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, у яких нечисленних областях України поки ще стабільна епідемічна ситуація, якщо вірити МОЗ і головному санітарному лікарю Віктору Ляшку.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що у Києві заборонять роботу продуктових ярмарків.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що крім електронних паспортів і "паспортів вакцинації", для українців приготували й електронні "лікарняні".