Збройне протистояння на сході України може вилитися в Третю світову війну

Про цей варіант розвитку подій, в інтерв'ю російському каналу "Дощ", заявив колишній президент України, зараз очолює нашу сторону в Тристоронній контактній групі, Леонід Кравчук.

За словами експрезидента, саме для того, щоб знайти вихід з критичної ситуації, всі сторони зобов'язані контролювати свої амбіції, бажання та емоції, і все ж сісти за загальний стіл переговорів. Як припускає Кравчук, силовий шлях вирішення не може привести до розв'язання питань, і не посприяє тривалому миру, через те, що на "силу завжди знайдеться сила".

Зокрема, глава української делегації в ТКГ звернув увагу на заяву міністра оборони США, який повідомляв що Україна ніколи не залишиться одна, і США не дозволить Російській Федерації здійснити агресію проти нашої країни. Втім, Кравчук не вважає, що подібне загострення закінчиться тільки війною в Україні, а стверджує, що збройний конфлікт, у підсумку, переросте в Третю світову.

Донбас. Фото: скріншот Youtube-відео
Донбас. Фото: скріншот Youtube-відео

Варто нагадати, що не так давно, Російська Федерація відмовилася від дотримання "режиму тиші". Українська делегація в ТКГ звернулася до російської сторони з пропозицією з четверга, 1 квітня, все ж почати дотримання "режиму повного припинення вогню" на Донбасі, але ця ініціатива не була почута делегацією країни-агресора.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтримала звернення до російської сторони, але дарма що те, що два з трьох представників ТКГ запропонували повернутися до виконання "Мінських домовленостей", представники Російської Федерації ухилилися від будь-якої виразної відповіді.

Повне інтерв'ю Леоніда Кравчука доступне трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що МОЗ України розширило список "червоних" карантинних зон, додавши ще три області.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що У мережі з'явилося відео, де можна бачити, як Російська Федерація переміщує озброєння до кордону з Україною.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що Білорусь також не залишається осторонь, і направила БТР ближче до України.