За останніми даними Німеччина віднесла Україну до групи країн з високим рівнем зараження на COVID-19. Проте незважаючи на нинішні епідеміологічні показники, МОЗ не вважає за необхідне вводити в країні повний локдаун, а от кардинально іншої думки очільник столиці України.

Так, сьогодні, 9 квітня, мер Києва Віталій Кличко відзначився гучною заявою, призвавши уряд України терміново ввести загальноукраїнський локдаун.

Своє рішення мер Києва обгрунтовує тим, що нинішня хвиля коронавірусу демонструє значно більшу агресивність хвороби та більш складний її перебіг. Особливої уваги, за словами очільника столиці України, треба звернути на те, що з 392 померлих у квітні киян більша половина, а саме 211 смертей було зафіксовано у пацієнтів 30-49 років.

"Я звертаюся до уряду із закликом невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального справжнього локдауну. З обмеженням пересування між регіонами країни, з контролем за дотриманням суворих правил", — сказав Кличко під час онлайн-брифінгу 9 квітня.

Мер Києва наполягає, що зараз саме актуальний час, щоб "потерпіти" і відсидітись вдома, щоб на Великдень зустрітися з рідними та друзями, а не шукати місце в переповнених лікарнях.

Відповідь прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля не забарилась. Свою позицію посадовець озвучив у себе в Facebook , зазначивши, що повного локдауну в Україні не буде і привів позитивний досвід Івано-Франківська, який от-от повинен вийти з "червоної зони".

Крім того, Денис Шмигаль наголосив, що ситуацію з Кличком він розглядає виключно як "політичний піар" і навіть натякнув, що "незамінних людей немає".

Так, прем'єр-міністр запропонував Кличку звернутися до президента з пропозицією призначити нового голову КМДА, раз той не може стабілізувати ситуацію з поширенням вірусу у ввіреному регіоні.

До слова, У країна сьогодні перебуває в трійці європейських країн за кількістю хворих за добу і кількістю смертей від COVID-19. Що стосується Києва, то всього від початку пандемії в місті померли 2027 чоловіків та 1770 жінки. При цьому середній вік померлих - 70 років і здебільшого у них була присутня супутня патологія, зокрема серцево-судинна, цукровий діабет чи надлишкова вага.

Раніше Hyser писав про те, що МОЗ вніс зміни до протоколу лікування коронавірусу.

Також писали, що Академія наук України дала свій прогноз щодо того, коли стабілізується ситуація з ковідом в Україні.

Нагадаємо, що "червона" зона України тріщить по швах.