З 00.00 11 квітня в Харківській області буде встановлений "червоний" рівень епіднебезпеки поширення коронавірусної інфекції.

Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчинов у Telegram повідомив, що дане рішення було прийнято на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У регіоні діятимуть обмеження, передбачені для "червоної" зони.

За час епідемії в регіоні підтвердили 114 441 випадок коронавірусної інфекції, 2151 пацієнт помер.

У той же час Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомила, що Івано-Франківська область з 10 квітня 2021 року виходить з "червоної" зони карантинних обмежень.

Всього за час епідемії в регіоні захворіло 81540 осіб, померло 1824 людини.

Коронавірус. Скріншот з відео на Youtube
Коронавірус. Скріншот з відео на Youtube
Коронавірус. Скріншот з відео на Youtube

Він також зазначив, що комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 11 квітня 2021 року "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19 на території Харківської області та застосувати на території Харківської області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "червоного" рівня епідемічної небезпеки.

На Харківщині за добу було виявлено 1343 випадки коронавірусної інфекції.

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 17 463 осіб, зафіксовано 398 летальних випадків, 10 722 пацієнти одужали. За добу 9 квітня в Україні було щеплено 19 858 осіб. Всього з початку вакцинальної кампанії щеплення отримали 373 002 людини.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, за якої умови буде посилення карантинних обмежень.

Також Hyser повідомляв, що влада хоче продовжити жорсткий карантин у Києві, названа нова дата.

Нагадаємо, що МОЗ внесло зміни до протоколу лікування коронавірусу.