Українцям розповіли, як можна оформити пенсію у віддаленому режимі.

У зв'язку з карантином багато пенсіонерів задаються питанням, як можна оформити пенсію не виходячи з дому. Виявляється, що тепер є така послуга. Про це повідомляти пресслужба Міністерства соціальної політики.

Крім того, для користування доступний мобільний додаток "Пенсійний фонд", який забезпечує доступ до електронних сервісів Пенсійного фонду України. Для прогнозного розрахунку майбутньої пенсії за віком створено Пенсійний калькулятор. При розрахунку страхового стажу та заробітної плати використовуються всі наявні в Пенсійному фонді України дані.

Оформити пенсію онлайн можна на сайті Пенсійного фонду. Для цього потрібно мати електронний ключ з підписом, тому що з його допомогою необхідно буде підтвердити свою особу.

Після входу в Особистий кабінет, потрібно вибрати розділ» заява на призначення пенсії", заповнити запропоновану анкету і прикріпити до заяви скановані копії необхідних для призначення пенсії документів, перелік яких вказано на веб-порталі. Далі необхідно вказати вид бажаного формату пенсійного посвідчення (паперового зразка або електронний у вигляді пластикової карти), і вибрати спосіб інформування по етапах обробки заяви.

Після потрібно підписати документ за допомогою електронного підпису і відправити його на перевірку. Через деякий час людина вже отримає відповідь на свій запит і таким чином, пенсія буде призначена у віддаленому режимі і після відвідувати сам Пенсійний фонд не потрібно буде.

Рішення про призначення пенсії людині розглядається протягом 10 днів. В цей час вже буде отримана відповідь.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, від чого тепер залежить їхня пенсія.

Також писали, що українцям розповіли, що стоїть за річним тарифом на газ.

Нагадаємо, що українцям повідомили про те, що виплати безробітним візьмуть під контроль, вже озіучен повний список перевірок.