Українцям розповіли, яким буде тариф на газ у травні.

Так, з 1 травня в Україні знову зміниться тариф на газ. Зазначимо, що це не перші зміни за цей опалювальний період. Нагадаємо, що ще взимку люди виходили на мітинги практично по всіх містах, щоб висловити свою незгоду з тим, що відбувається.

Про те, що тариф на газ знову змінитися прийняла рішення Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на засіданні 7 квітня, повідомляє пресслужба регулятора.

Річний тариф діятиме з 1 травня 2021 по 30 Квітня 2022 року.

Таким чином всі постачальники газу без винятку повинні будуть до 25 квітня донести до відома своїх клієнтів нові тарифи на газ. Всі дані повинні бути опубліковані на офіційних сайтах постачальників в зазначений період часу.

Таким чином, українці зможуть вибрати кращий тариф і укласти з постачальником контракт на рік.

У період дії річного контракту ціну можна буде тільки зменшити, піднімати її вище, оприлюдненої 25 квітня, постачальникам заборонено.

При цьому контракт можна в будь-який момент скасувати: перейти на місячні або інші тарифи. Точно також споживач може змінити постачальника. Це робиться все просто і не заборонено законом України. Важливо дотримуватися всіх правил підписання нових договорів.

Крім того, опалювальний сезон незабаром добігає кінця і платити в можна буде набагато менше. Але за розподіл газу тепер всі абоненти змушені платити щороку. Це обов'язкова умова і від цієї послуги ніхто не може відмовитися сам. Таким було рішення уряду. Ціна за розподіл газу також вказується в квитанції.

Раніше Hyser писав про те, що бізнесу підняли ціну на електрику, стало відомо про те, що подорожчає ще.

Також писали, що експерти розповіли, як повернути переплату за електрику, докладна інструкція.

Нагадаємо, що Нафтогаз показав, як наживаються на довірливих українцях під приводом економії.