Бойовики" ДНР" і "ЛНР" підпорядковуються армії РФ

На Донбасі вже 7-й рік йдуть кровопролитні бої, які розв'язала Російська Федерація. Донедавна Росія не визнавала присутність своїх військ на сході України. Однак колишній депутат Держдуми і довірена особа Володимира Путіна Сергій Марков на своїй сторінці в Facebook відкрито написав, що бойовики "ДНР" і "ЛНР" підпорядковуються армії РФ.
Донедавна російська сторона не визнавала, що замішана в конфлікті на сході України. Однак наближений до глави Кремля політолог і колишній нардеп Держдуми Сергій Марков підтвердив зворотне. Розписуючи про те, які війська Російська Федерація стягнула до українського кордону він згадав 8-у армію, яка розташувалася в Ростовській області і додав, що армійські корпуси "ДНР" і "ЛНР" безпосередньо підпорядковуються цій армії.
"На головному напрямку, в Ростовській області стоїть ударна 58 армія, яка вже примусила Грузію до миру в 2008 і готова використовувати цей досвід. Тут же і 8 армія. В оперативній взаємодії з нею знаходяться армійські корпуси незалежних республік. 8-ма армія гвардійська, вона вже брала участь у звільненні братської Республіки від окупації в 1943 році. І готова повторити звільнення братнього народу", - написав Марков.

Варто нагадати, що Росія активно стягує військову техніку до українських кордонів. Випадкові свідки неодноразово публікували в мережі кадри перекидання такий і БТР. Водночас експерти дають не найкращі прогнози щодо розвитку ситуації на Донбасі. Колишній представник України в Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний вважає, що скупчення російської бойової техніки біля кордонів України свідчить про те, що РФ має намір загострити збройний конфлікт. Він зазначив, що Україна знову може стати полем бою, якщо Україна не почне активно заручатися підтримкою інших країн.
Також наш портал інформував, що на бік України перейшли нові союзники.