В Україні дорожчає свинина

Наближається улюблене багатьма українцями свято - Великдень. Однак відзначити його з розмахом вийде не у всіх, оскільки ціни на продукти стрімко зростають. Так, зокрема зростуть цінники і на свинину. Про це повідомляється в прогнозі Асоціації "М'ясної галузі".

У травні українці традиційно відзначатимуть безліч свят, до яких цього року додалася і Великдень. Багато будуть виходити на пікніки на природу через що попит на м'ясо для шашлику значно збільшитися. Відзначається, що вихідними в травні будуть 1-4 число, після 5-7 робочі, і знову вихідні 8-10 травня. У прогнозі говориться через збільшення попиту закупівельна ціна на свинину підніметься до 43-44 гривень за кілограм.

До Великодня залишається кілька тижнів, а значить м'ясокомбінати будуть скуповувати свинину, щоб забезпечити українців м'ясом на свято. Тому м'ясо набере в ціні близько 3-4 гривень за кілограм. При цьому наголошується, що зростання цін в Україні буде нерівномірним. Пояснюється це тим, що м'ясокомбінати і ферми розташовані нерівномірно. Тобто чим далі вони розташовані, тим більше збільшаться ціни.

У той же час експерти прогнозують зростання цін на овочі борщового набору. Відзначається, що дане підвищення цін носить суто сезонний характер. Оскільки навесні запаси овочів починають закінчуватися, то попит покупця починає випереджати пропозицію. Через це овочі минулого врожаю дорожчають. Крім того серйозних витрат вимагають і спеціальні умови, які дозволяють зберегти овочі в нормальній якості до весни. Всі ці витрати виробник включає в ціну, щоб не піти в "мінус". У той же час деякі овочі в квітні починають дешевшати, а саме: тепличні огірки, редис і рання капуста.

Раніше портал Hyser повідомляв, що експерти розповіли, з чим пов'язане різке зростання цін на продукти в Україні.

Також наш портал інформував, що ціни на найбільш ходові продукти харчування в Україні піднімуться майже в два рази.

Нагадаємо, що стало відомо, у скільки цього року обійдеться "Великодній кошик" українцям.