Зеленський хотів вийти на контакт з Путіним після загибелі українських військовослужбовців

Про це повідомив спікер української сторони в ТКГ Олексій Арестович в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За словами Арестовича, крім бажання провести консультації з Меркель і Макроном, Президент України також намагався поспілкуватися з Кремлем, однак, вже наступного дня представники Російської Федерації дали коротку відповідь - "ми не бачимо, про що говорити".

Втім, судячи з усього, політичні лідери Росії, Франції та Німеччини все ж провели спільні переговори без участі України, після чого опублікували різні за змістом заяви, в яких збігся тільки один пункт - "продовжити консультації на рівні політичних радників". Саме з цієї причини, прийняття рішень зараз застопорилося на тому рівні, що ми всі спостерігаємо.

Донбас. Фото: скріншот Youtube-відео
Донбас. Фото: скріншот Youtube-відео

Нагадаємо, 26 березня 2021 року, російські окупаційні сили обстріляли позиції ЗСУ з мінометів, внаслідок чого загинуло четверо українських військовослужбовців, а ще двоє отримали поранення. Вогонь вівся із заборонених "Мінськими домовленостями" мінометів калібром 82 міліметрів, великокаліберних кулеметів і автоматичних станкових гранатометів.

Двом пораненим бійцям ЗСУ була екстрено надана перша медична допомога, з подальшою госпіталізацією в найближчі медичні установи, але чотирьох патріотів врятувати не вдалося. У числі загиблих - командир загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв, підполковник Сергій Коваль.

Повне відео з інтерв'ю радника і спікера української делегації в Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича, доступно для ознайомлення трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що заступник голови Ради Федерації Росії пообіцяв, що в разі повномасштабного конфлікту, Україна перестане існувати.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що поки невідомо, кому Володимир Путін може передати своє крісло президента.

А до цього ми розповідали про те, що колишній довіреною особою Володимира Путіна політик, зізнався, що на Донбасі присутня 8-а армія РФ.