До кінця цього місяця РФ закінчить передислокацію своїх військ

Про те, що Російська Федерація вже перемістила до східних кордонів нашої країни та анексованого Криму близько 16 батальйонних тактичних груп з танкових, мотострілецьких і повітряно-десантних підрозділів, посилаючись на інформацію отриману в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, пише "BBC News Україна".

Зокрема, з 18 березня 2021 року, ГУР МО зафіксували масштабні переміщення російських військ з віддалених регіонів Росії, в суміжні з Україною райони, і за доступною інформацією, розгортання військових підрозділів РФ завершиться вже до кінця цього місяця.

Передислокація російської військової техніки. Фото: скріншот YouTube-відео.
Передислокація російської військової техніки. Фото: скріншот YouTube-відео.

Таким чином, враховуючи загальне число підрозділів, в залежності від роду військ, на кордоні з Росією може бути сконцентровано від 11 до 14 тисяч російських військовослужбовців, а основними місцями зосередження противника обрані військові полігони "Погоново" у Воронезькій області, "Клинці" в Брянській області, "Опук" і "Ангарський" на Кримському півострові.

Зазначимо, що просування військ намагаються приховати, і воно відбувається в темний час доби, а номери на бронетехніці зафарбовують: аналогічні переміщення противника військова розвідка України спостерігала у 2014 і 2015 роках, після чого і почалася інтенсифікація агресії РФ проти України.

Нагадаємо, що Кремль продовжує погрожувати Україні через наш же Донбас: російські чиновники, зокрема заступник голови Адміністрації президента Російської Федерації Дмитро Козак, заявив, що відновлення Урядом України бойових дій на Донбасі стане кінцем для нашої країни, і пригрозив, що таким чином Росія має намір захищати російських громадян, які проживають на окупованому Донбасі.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що США знову висловлюють крайню стурбованість загостренням збройного конфлікту на Донбасі.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що на Донбасі російський снайпер вбив ще одного захисника України.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що Зеленський вважає напад на Україну з боку Російської Федерації, цілком закономірним розвитком конфлікту.