Військовий комісар розповів про головні нововведення призовної компанії цього року

З 1 квітня в Україні стартував весняний призов на військову строкову службу в ЗСУ, який триватиме до червня. В умовах пандемії коронавірусної інфекції набір на службу буде проходити з дотриманням вимог, який був встановлений Кабміном. Які ще зміни чекають строковиків, розповів військовий комісар Київського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Валерій Куценко в ефірі UA: Перший
У зв'язку з пандемією коронавірусу набір на строкову службу відбувається із суворим дотриманням правил карантину. Зазначається, що по прибуттю у військові частини для призовників обов'язкові обсерваційні заходи тривалістю 14 діб.
Валерій Куценко заявив, що одним з головних нововведень призовної компанії цього року є поглиблений професійний психологічний відбір призовників.
"Ми тестуємо призовників за різними методиками, прогнозуємо їх поведінку, як вони будуть себе почувати в колективі. Хлопці, які не проходять психологічний відбір, відсіваються", - розповів полковник і зазначив, що військкомати переходять "від кількості до якості".
Також Валерій Куценко зазначив, що підходи до військової підготовки строковиків зазнали кардинальних змін.
"Ми зараз наближені до стандартів НАТО, до виконання завдань разом з країнами членами НАТО. І так, же навчають військовослужбовців строкової служби", - заявив він.
За словами полковника на даний момент в армії викорінена "Дідівщина", а також зовсім інша система харчування і речового забезпечення. Тому призовники в основному самостійно приходять у військкомати навіть без вручення повістки, щоб пройти службу в лавах ЗСУ.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в Україні розпочався весняний призов 2021.

Також наш портал інформував, що Володимир Зеленський провідав бійців на передовій.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів затвердив списки і витрати на призовників у квітні-червні 2021.