У МОЗ опублікували склад вакцин, які повинні привезти в Україну

Детальну інфографіку, на якій можна побачити, з чого складаються популярні антикоронавірусні вакцини, Міністерство охорони здоров'я України опублікувало на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook.

Інгредієнти вакцин проти коронавірусної інфекції залежать від технологій, які використовуються при їх виготовленні і спираються на розробки медичних дослідників кожної окремої фармацевтичної кампанії.

Зокрема, в нашій країні вже вакцинують медичним препаратом від "AstraZeneca", але індійського виробництва - "Covieshield". Найближчим часом очікуються постачання вакцин від південнокорейської "SK Bioscience", "Comirnaty Pfizer - BioNTech"і" CoronaVac - Sinovac Biotech". Втім, відрізняються ці препарати тільки країною виробництва, а в основі лежить все та ж вакцина від "AstraZeneca".

Склад вакцини. Фото: facebook.com/moz.uk
Склад вакцини. Фото: facebook.com/moz.uk

Склад вакцини. Фото: facebook.com/moz.uk
Склад вакцини. Фото: facebook.com/moz.uk

Склад вакцини. Фото: facebook.com/moz.uk
Склад вакцини. Фото: facebook.com/moz.uk

Нагадаємо, що глобальна вакцинація населення від коронавірусу стартувала в Україні 12 квітня. Спочатку медики використовували препарат китайського виробництва "Cinovac". Як відзначають експерти, ефективність цієї вакцини коливається на рівні 83 відсотки, при цьому в 50 відсотках - запобігаються будь - які випадки, і в межах від 78 до 80 відсотків - випадки середньої та важкої складності.

Побічні ефекти від вакцинації залежать і від складу призначених вітамінів, але навіть в тому випадку, якщо в них нема потреби, призначення медичного препарату прийнятно, оскільки ймовірність алергічних реакцій при дослідженні показала, що вакцина від "Sinovak" викликає не більше 0,3 відсотка негативних реакцій. Також, не було зафіксовано жодного випадку з тяжкими наслідками, смертями або анафілактичним шоком. Таким чином, можна говорити про високу ефективність китайського медичного препарату і безпеки подальшого застосування даної вакцини.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що після коронавірусу можуть з'явитися більш небезпечні види захворювань.

Також раніше наш портал повідомляв про те, скільки коштують похорони людини, яка померла від коронавірусу.

А до цього ми розповідали про те, що медики попередили, в чому небезпека комбінування вакцин від різних виробників.