Російська сторона заявила про те, що активне перекидання військової техніки до українського кордону відбувається через НАТО.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що перевірка військ Росії на кордоні з Україною триватиме ще 2 тижні. При тому, що лідери багатьох країн вже не один раз зверталися до Росії з вимогою припинити цю військову активність біля кордонів України. Сьогодні з Володимиром Путіним провів телефонну розмову президент США Джо Байден, який також виступив з такою вимогою.

За словами Шойгу, контрольну перевірку Збройних сил РФ, в ході якої війська перекинуті на кордоні з Україною, планується завершити протягом 2 тижнів.

Росія перекинула на західні кордони країни дві армії і три з'єднання ВДВ.

Шойгу також заявив, що війська Росії відправили на кордон з Україною у відповідь на погрози з боку НАТО: "Реагуючи на загрозливу Росії військову діяльність Альянсу, ми вжили відповідних заходів".

Але разом з тим всі розуміють, що це наймасштабніше нарощування військової сили з боку Російської Федерації з часів анексії Криму. Але президент України Володимир Зеленський не раз говорив про те, що країна готова до нападу з боку Російської Федерації.

Але на даний період часу всі будуть намагатися зробити так, щоб вирішити конфлікт максимально в мирному руслі. Тому що ніхто війни не хоче і українська влада не раз робила акцент на тому, що вони виступають виключно за мирне вирішення конфлікту.

Деякі експерти вважають, що РФ не піде на той крок, щоб напасти на територію України. Все це тільки для того, щоб показати свої сили. Не більше. Як заявив Кравчук, що напад РФ на Україну призведе до Третьої світової війни.

Раніше Hyser писав про те, що Україна просить про термінове засідання ОБСЄ через вторгнення російських військ.

Також писали, що ударний український безпілотник вперше почав літати над Донбасом.

Нагадаємо, що Зеленський заявив, що Україна готова до вторгнення Росії.