У зоні збройного конфлікту на Донбасі знову загинув боєць ЗСУ

Про те, що, у вівторок, 13 квітня, біля села Майорське в Донецькій області, через осколкові поранення, отримані під час вибуху російської протипіхотної міни, скинутої з БПЛА, загинув Олексій Мамчій, повідомляє пресслужба Чернівецької обласної державної адміністрації.

Зокрема, в районі проведення ООС загинув 40-річний старший солдат, який служив старшим водієм у зенітно-ракетному відділенні зенітно-ракетного взводу ВЧ А3715. Чернівецька ОДА висловила щирі співчуття рідним та близьким загиблого патріота.

Зазначимо, що це не перший випадок застосування безпілотних літальних апаратів збройними формуваннями РФ, і окупаційні війська Дистанційно мінують суміжну територію не тільки протипіхотними мінами ПОМ-2: близько 5 години ранку, 13 квітня, російський БПЛА скинув три гранатометних постріли ВОГ-25 калібром в 40 міліметрів на позиції ЗСУ, поблизу від села Майорське. Одночасно з віддаленим мінуванням цивільних об'єктів, війська РФ встановили п'ять протипіхотних мін марки ПОМ-2.

Бійці ЗСУ на Донбасі. Фото: скріншот Youtube-відео
Бійці ЗСУ на Донбасі. Фото: скріншот Youtube-відео

Таке застосування БПЛА російськими окупантами є явним порушенням "Мінських домовленостей", а сам факт дистанційного мінування ПОМ-2, що перебувають тільки на озброєнні армії Росії, вже серйозний доказ прямої причетності військ РФ до збройного конфлікту на території ОРДЛО.

Відзначимо, що особливість ПОМ-2 полягає в тому, що їх неможливо знешкодити без здійснення підриву - міни встановлюються тільки засобами дистанційного доставлення, а вибух заряду відбувається в момент спрацьовування хоча б одного з датчиків виявлення ймовірної мети. До того ж ПОМ-2 оснащена схемою самоліквідації, яка може спрацювати в заданий часовий період від 4 до 100 годин, що несе серйозну небезпеку і для цивільного населення.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у РФ вважають Захід кораблів США в акваторію Чорного моря спробою психологічного впливу.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що на думку Кремля, активне перекидання російської військової техніки до українського кордону відбувається через НАТО.

А до цього ми розповідали про те, до чого варто готуватися Україні в разі нападу з боку РФ.