Українцям розповіли за яких умов розмір пенсії піднімуть до 7 тисяч гривень

У Міністерстві соціальної політики заявили, що українські пенсіонери зможуть отримувати пенсії близько 7 тисяч гривень, але тільки за умови введення накопичувальної системи пенсій і виконання ряду умов. Про це йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

Введення накопичувальних пенсій збільшить виплати і дозволить українцям отримувати 40% заробітної плати на заслуженому відпочинку. Підкреслюється, що це можливо навіть за умови, що людина сплачує невеликі внески в 4% від зарплати, які пропонуються для запуску накопичувальної системи і прибутковості + 0,25% в місяць вище інфляції

У Мінсоцполітики зазначили, що на пенсію близько 7 тисяч гривень може розраховувати людина, яка щомісяця отримує заробітну плату в розмірі 15 тисяч гривень і починає збирати з 25 до 60 років (набравши 35 років стажу). Також на щомісяця протягом періоду роботи отримує на пенсійний накопичувальний рахунок 2% від зарплати з сум сплаченого нею ПДФО та додатково 2% від зарплати з сум ЄСВ, який оплачує роботодавець. Важливою умовою є і те, що кошти під час накопичення повинні працювати з прибутковістю 0,25% вище інфляції в місяць. Також людина повинна отримувати солідарну пенсію в розмірі 3623 гривні (середня пенсія в Україні станом на 1 березня 2021 року).

Інфографіка. Фото: msp.gov.ua
Інфографіка. Фото: msp.gov.ua

При виконанні всіх умов розмір середньої пенсії з накопичувальної системи складе 3117 гривень (якщо людина буде отримувати її протягом 15 років). Крім цього людині буде виплачуватися солідарна пенсія в розмірі 3623 гривні, а значить разом розмір виплат складе 6741 гривні на місяць.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українських пенсіонерів попередили про відрахування з пенсій.

Також наш портал інформував, що в уряді придумали нове покарання для українців, які заборгували за комунальні послуги. Тепер боржників можуть залишити без даху над головою.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів опублікував список тих, кому належить карантинна допомога в розмірі 8 тисяч гривень.