Експерти розповіли про те, як можна позбутися боргів за комуналка в період карантину.

Понад 81 мільярд доларів українці заборгували за газ, воду та електрику. Це величезні гроші. Експерти розповіли про те, що в період карантину можна спробувати позбутися своїх боргів за комунальні послуги. Для цього можна оформити спеціальний договір реструктуризації. Адже в період карантину сплата пені не стягується. А ось якщо до цього питання повернутися після карантину, то платити доведеться набагато більше.

Згідно з договором реструктуризації весь борг або його частина будуть розбиті на рівні платежі і абонент буде зобов'язаний їх виплачувати за графіком. Але якщо він затримує хоч одну виплату, то такий договір анулюється і тоді доведеться закрити всю суму одним платежем.

Тому перш ніж підписувати такий договір потрібно бути впевненим у тому, що виплатити згідно з графіком все ж вдасться.

Для того, щоб оформити такий договір потрібно звернутися в ту компанію, яка надає комунальні послуги. На сайті можна ознайомитися з усіма нюансами цього процесу. Також можна зателефонувати по гарячій лінії, де оператори розкажуть всі подробиці оформлення реструктуризації. Важливо мати при собі весь пакет необхідних документів.

Якщо якихось паперів не буде на руках, то їх потрібно додатково оформити. Зараз багато довідки та документи можна оформити в онлайн режимі. Тому з цим не повинно виникнути ніяких проблем.

Нагадаємо, що якщо абонент має борги за комунальні послуги, то у нього можуть списувати гроші з картки за рішенням суду або приватної виконавчої служби. Тому не варто збирати ніякі заборгованості. Це загрожує негативними наслідками.

Раніше Hyser писав про те, що з карт українців автоматично спишуть кошти, в банках назвали причину.

Також писали, що Рада не дозволила пільгові тарифи на електрику.

Нагадаємо, що українцям зробили тарифний "сюрприз", як зміняться ціни на газ.