Колишній радник Путіна розповів, коли Росія нападе на Україну

Президент Росії Володимир Путін збирає сили на українському кордоні, щоб завдати вирішального удару. Однак найближчим часом нападу РФ на Україну очікувати не варто. Таку заяву зробив колишній радник глави Кремля, президент Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов в ефірі програми "Час Голованова" на телеканалі "Україна 24".

Андрій Ілларіонов заявив, що в Україні можуть "розвернутися дії з непередбачуваним результатом". Однак напад РФ на Україну не відбудеться найближчим часом, оскільки Володимир Путін ще збирає сили на російсько-українському кордоні, необхідні для атаки.

"Вони не розгорнуться найближчим часом, тому що, незважаючи на розміщення 85 тисяч російських військових і так званих корпусів сепаратистів, це ще не те угруповання, яке Путін збирається накопичити на російсько-українському кордоні і використовувати в операції проти України", - вважає колишній радник Путіна.

За словами Іларіонова для повномасштабного нападу на Україну Кремль задіє куди більше ресурсів і сил. У той же час він вважає, що атака не відбудеться до 9 травня, так як в Москві буде проходити парад. Після цього в Європі заплановані найбільші військові навчання НАТО За останній час, що також стане перешкодою для наступу російської армії.

Варто нагадати, що напередодні перший президент України Леонід Кравчук заявив, що в разі повномасштабного нападу РФ конфлікт може перерости в Третю світову війну. За його словами у разі вторгнення Росія зіткнеться з серйозним опором, оскільки українці готові і будуть захищати свою країну.

Раніше портал Hyser повідомляв, що США публічно попередили Росію про наслідки, у разі нападу на Україну.

Також наш портал інформував, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна повністю готова до російського вторгнення і в разі необхідності дасть відсіч агресору.

Нагадаємо, що Україна заручилася підтримкою нових союзників, які готовий надати підтримку в разі нападу РФ.