Міністр оборони України висловився щодо цілей російських військ

Останнім часом український уряд сильно стурбований масштабним скупченням російських військ біля кордонів України. Глава Міноборони України Андрій Таран назвав чотири можливі цілі скупчення російських збройних сил. Про це він розповів на виступ у підкомітеті Європарламенту з оборони 14 квітня.

У числі цілей скупчення російських військ Таран зазначив напад з боку окупованого Криму. Передбачається, що Кремль може почати наступ саме з цього напрямку для того, щоб забезпечити всихаючий півострів водою.

Щодо стягування військ до українських кордонів міністр заявив, що в Міноборони це розглядають як реальну загрозу національній безпеці України, оскільки в цьому проглядається Підготовка до наступальних дій.

Крім цього, Таран заявив, що дії Російської Федерації загрожують безпеці не однієї тільки України, але і всіх держав Східної Європи. На користь цього говорить те, що в Калінінграді кількість військ також відчутно збільшилася.

Серед інших сценаріїв повноцінної російської агресії Таран відзначив демонстрацію військової сили, яка дозволить тиснути на Україну і сповільнювати таким чином її об'єднання з НАТО, провокацію на сході України, схожу на ту, яка сталася в Грузії, щоб звинуватити Київ у порушенні перемир'я і перейти в наступ, а також відповідь на проведення військових навчань НАТО поточного року.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що ситуація між Росією і Україною продовжує загострюватися, оскільки в Чорне море зайшли російські військові кораблі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явилася інформація про те, що на Донбасі українські військові почали піддаватися повітряним бомбардуванням.

Також "Hyser" писав, що глава Міноборони РФ Сергій Шойгу пояснив, з якою метою російські війська оточують Україну.