У керівництві ЦРУ висловилися щодо ймовірності військової агресії з боку РФ

Стягування Збройних сил Російської Федерації до кордонів України турбує як безпосередньо український уряд, так і багато державних відомств Сполучених Штатів Америки. Цього разу щодо цього питання висловився директор ЦРУ Вільям Бернз, передає "Голос Америки".

Під час слухання "світової загрози" в Комітеті з розвідки Сенату США Бернз заявив про те, що скупчення російських військ на території анексованого Криму і Донбасу може привести можливості військового вторгнення.

На думку директора ЦРУ, очевидно, що стягування російських військ призводить до серйозного занепокоєння. Він зазначив, що накопичення сил досягло того моменту, коли це може вже означати основу для окремих військових вторгнень.

Крім того, Бернз, який в період з 2005 по 2008 рік був послом США в Росії, заявив, що не варто недооцінювати те, як Путін і його влада можуть користуватися своєю силою, а також припустив, що маневри російських військових біля українських кордонів можуть одночасно залякувати Київ і посилати сигнал США.

У зв'язку з цим представники Америки активно беруть участь в переговорах з союзниками, в рамках яких ділиться інформацією і поділяють занепокоєння. Саме тому Байден подзвонив Путіну, щоб чітко заявити про серйозність своїх намірів.

Крім Бернза, висловився і директор розвідувального управління Міністерства оборони США Скот Беррієр. Він додав, що зараз Росія знаходиться в положенні, коли у неї є кілька варіантів дій, наприклад, точкову атаку в будь-який момент. Однак точні наміри Кремля Америці не відомі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що ситуація між Росією і Україною продовжує загострюватися, оскільки в Чорне море зайшли російські військові кораблі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явилася інформація про те, що на Донбасі українські військові почали піддаватися повітряним бомбардуванням.

Також "Hyser" писав, що глава Міноборони РФ Сергій Шойгу пояснив, з якою метою російські війська оточують Україну.