Головнокомандувач ЗСУ Хомчак закликав українців не панікувати

Про те, що нарощування військової присутності біля кордонів нашої країни є просто спробою в черговий раз перевірити Україну на стійкість і готовність дати відсіч країні-агресору, на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook, повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Зокрема, враховуючи досвід, накопичений за роки протистояння з Росією, Хомчак порекомендував органам державної влади та місцевого самоврядування підходити до оцінки ситуації виважено, та консолідувати свої зусилля, спрямувавши їх на захист нашої держави.

На цей час в Генеральному штабі розробляють сценарії реагування на всі можливі варіанти розвитку ситуації, спираючись на відомості, що надходять від розвідувальних структур. В рамках вищенаписаного, в різних регіонах України вже приступили до планових і позапланових зборів, і проведення відповідних заходів, спрямованих на посилення обороноздатності країни з напрямків можливої агресії.

Бійці ВСУ. Фото: скріншот Youtube-відео
Бійці ВСУ. Фото: скріншот Youtube-відео

Таким чином, Хомчак закликав представників органів державної влади та місцевого самоврядування припинити нагнітати ситуацію, і не загострювати панічні настрої в соціумі. В першу чергу, не варто створювати незаконні збройні формування, відомості про які, в нинішній обставинах, можуть бути використані російськими засобами масової інформації як брехливі та маніпулятивні.

До того ж у ЗСУ прийняли рішення, що стосуються екстреного розгортання додаткових резервів, у визначений законодавством нашої країни термін.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Володимир Зеленський підтвердив, що подавав запит на телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що у незаконно анексованому Російською Федерацією Криму розорився і позбувся житла один із засновників і спонсор "Російського культурного центру" у Львові.

А до цього ми розповідали про те, що Віталій Кличко зробив заяву: у столиці "ліквідують" маршрутки.