У РФ заявили про захоплення дипломата з України

Про те, що згідно з інформацією надійшла з ФСБ Росії, представник Генконсульства нашої країни в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк отримував секретну інформацію із закритих баз(БД) ФСБ органів МВС, повідомляє видання "Апостроф".

Зокрема, в п'ятницю, 16 квітня, спецслужбами, на місці рандеву з громадянином РФ, при передачі закритих відомостей, недоступних для широкого кола осіб і присутніх тільки в БД органів Міністерства внутрішніх справ і ФСБ, був спійманий на "гарячому" український дипломат. Представники Федеральної служби безпеки стверджують, що подібні дії не можуть поєднуватися з високим статусом дипломатичного співробітника і мають яскраво виражений недружній характер стосовно Росії. Також представники ФСБ підкреслили, що до Олександра Сосонюка були пущені в дію відповідні заходи, згідно з усіма нормами міжнародного права.

Олександр Сосонюк. Фото: https://t.me/bbbreaking
Олександр Сосонюк. Фото: https://t.me/bbbreaking

Відзначимо, що згідно з міжнародним законодавством, всі дипломати недоторканні в країні, в якій вони знаходяться, а позбавити права перебування можна тільки в разі порушення місцевих законів або ймовірних ворожих дій. Відповідно до Віденської конвенції, держава, в якій знаходиться дипломат, може в будь-який момент повідомити акредитивній державі, що глава диппредставництва або будь-який співробітник консульства є небажаними персонами і їх подальша присутність в країні неможливо.

Українська сторона, після затримання свого консула в Санкт-Петербурзі, готує симетричну відповідь щодо російських дипломатів, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що президент США Джозеф Байден випадково обмовився і прізвище російського президента вимовив не зовсім так, як звучить насправді.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що Російська Федерація зможе вдертися на українську територію вже протягом декількох найближчих тижнів.

А до цього ми розповідали про те, що Головнокомандувач Збройних Сил України Хомчак закликав українців не панікувати.