У нашій країні підвищили штрафи за помилковий виклик ДСНС, Національної поліції та бригад "швидкої допомоги"

Відповідні поправки прийняті до ЗУ "Про внесення змін до Кодексу України Про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки", і вже набули чинності після публікації у виданні "Голос України".

Тепер за явний неправдивий виклик аварійно-рятувального відділення, співробітників Національної поліції або бригади екстреної медичної допомоги, можна заплатити від 850 до 3 400 гривень. Раніше за подібні протиправні дії передбачалися інші суми - від 51 до 119 гривень.

Крім цього, за невиконання вказівок, приписів, розпоряджень або постанов службовців, що відповідають за техногенну і пожежну безпеку, або створення перешкод у здійсненні їх діяльності, штраф складе від 1 700 до 3 400 гривень. За аналогічні дії, вчинені повторно протягом 12 місяців, заплатити доведеться вже від 3 400 до 5 100 гривень. До внесення змін до законодавства, штраф становив від 34 до 170 гривень.

Нагадаємо, про те що, Нацполіція, Муніципальна охорона і Нацгвардія приступили до контролю дотримання всіх карантинних обмежень, як об'єктами господарювання, так і громадянами. Поліціянт Києва не тільки виявляють наявність спецпропусків у пасажирів міського громадського транспорту, а й перевіряють виконання протиепідемічних норм. Вже відвідано 3 565 суб'єктів господарської діяльності, та за результатами перевірок, на юридичних осіб складено 160 адміністративних протоколів за частиною першою статті 44 - 3, про порушення правил карантину, а на ФОП - 976 постанов за частиною другою цієї ж статті Кодексу України "Про адміністративні правопорушення".

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Головнокомандувач ЗСУ Хомчак закликав українців не панікувати.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що у Російській Федерації запропонували перекрити витоки Дніпра.

А до цього ми розповідали про те, що у Російській Федерації захопили дипломата з України.