У травні певна категорія людей можуть отримати фінансову допомогу від держави.

Так, у травні, люди, які мають статус ветеранів війни, жертви нацистських переслідувань або дітей війни можуть отримати одноразову фінансову допомогу від держави.

У 2021 році одноразова щорічна виплата була збільшена і до Дня пам'яті та примирення ветерани, а також учасники бойових дій отримають підвищені суми. Кошти повинні бути виплачені до 5 травня.

Особи з першою групою інвалідності зможуть отримати 4421 гривню, з другою групою - 3906 гривень, з третьої - 3391 гривень.

Учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім, ув'язненим концтаборів, гетто, інших місць примусового утримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового утримання їх батьків покладається виплата, яка дорівнює 1491 гривні.

А ось ті люди, які мають певні заслуги перед Батьківщиною можуть розраховувати на суму в 4421 гривню.

Варто розуміти, що якщо людина має відношення відразу до декількох груп, то йому допомога буде виплачуватися тільки одна. Він отримає гроші по тій групі, то сума виплати більше. Не варто розраховувати на те, що можна буде отримати оп декільком групам одночасно.

Спочатку гроші будуть перераховані органам соціального захисту населення, центрами з нарахування та здійснення соціальних виплат на спеціальні рахунки військових частин, установ, організацій за місцем служби.

Якщо людина з якихось причин не отримав належну йому суму грошей до 5 травня, то він повинен звернутися в ті ж органи, які перераховані вище, із заявою. Гроші будуть виплачена до 30 Вересня.

Раніше Hyser писав про те, що українцям злили інформацію про заплановані на 2021 рік виплати, додадуть по 9 тисяч.

Також писали, що які виплати отримують різні категорії пенсіонерів в Україні.

Нагадаємо, що пенсіонерів сповістили про серйозні проблеми з виплатами.