Війська Російської Федерації можуть прорватися в Україну з південних напрямків

Про те, що наступ Росія, швидше за все, почнеться з південних кордонів нашої країни, в інтерв'ю виданню "Факти", заявив верховний головнокомандувач Об'єднаних Збройних сил Північноатлантичного альянсу в Європейському Союзі, колишній генерал США Філіп Брідлав.

На думку Брідлава, до активізації військових дій на півдні України, Володимира Путіна може підштовхнути необхідність забезпечити стабільне постачання прісною водою анексованого Кримського півострова: країна-агресор сподівається прокласти сухопутний коридор на материкову Україну, і пустити воду по Північнокримському каналу. Не виключає ексгенерал і ймовірності розширення зон впливу самопроголошених "народних республік" на Донбасі.

Конфлікт на Донбасі. Фото: скріншот YouTube-відео.
Конфлікт на Донбасі. Фото: скріншот YouTube-відео.

Один з ймовірних сценаріїв - РФ продовжить накопичувати війська на кордоні, як це відбувалося навесні 2014 року, після чого проведе відвертальні маневри та перемістить збройні сили в Україну, щоб спробувати чинити тиск як на нового американського президента Джозефа Байдена, так і Володимира Зеленського.

Таким чином, показуючи свої необмежені можливості, Володимир Путін припускає дати сигнал Києву, що не слід продовжувати зближення із Заходом, і вже пора змиритися з тим, що наша країна входить в зону інтересів Росії.

Втім, це самий негативний сценарій, і швидше за все, на допомогу Україні прийдуть західні країни, але вже зараз варто задуматися на яку військову допомогу може розраховувати наша держава. Природно, що ЗСУ зразка 2021 разюче відрізняються від весни 2014, але навіть в цьому випадку, Україні життєво необхідна загальна підтримка.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Президент України висловив подяку Папі Римському за молитву про відновлення миру на сході нашої країни.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що У мережі повідомляли про будівництво нової військової бази на окупованому Кримському півострові.

А до цього ми розповідали про те, що Запорізька атомна електростанція вимкнула один з енергоблоків, і від'єдналася від енергетичної системи України.