Синоптики обіцяють, що найближчими днями погода в Україні відчутно зміниться

Весь початок поточного місяця запам'ятався українцям вкрай дощовий, однак, як заявляють експерти-синоптики, незабаром проливні дощі зміняться звичайною літньою спекою. Зміни почнуть відчуватися вже в середині поточного тижня. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

Так, синоптики заявили, що дощі в центральних регіонах країни припиняться вже 7 липня. У середу опади випали на Заході, на півночі країни, а також у Запорізькій та Донецькій областях.

Вже в четвер, 8 липня, на великій частині країни встановиться суха і спекотна погода. У четвер дощі пройдуть тільки у Львівській та Івано-Франківській областях. В середньому по країні термометри фіксуватимуть температуру в 29 градусів вище нуля.

А ось вже в п'ятницю, 9 липня, на всій території України опадів не очікується. У цей день термометри показуватимуть від 27 до 32 градусів.

Нагадаємо, раніше синоптики заявляли, що погода цього літа в Україні встановилася досить аномальна. Наприклад, знаменитий народний синоптик Леонід Горбань заявив, що в липні, як і в першому місяці літа, українцям доведеться миритися з температурними гойдалками і дощовими періодами, а також заявив, що серпень поточного року почнеться для українців типовою спекотною погодою, а ось ближче до кінця місяця очікується серйозне похолодання, при якому стовпчики термометрів показуватимуть близько 20 градусів вище нуля.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що на відомому турецькому курорті затонув катер з туристами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у столиці сталася резонансна НП, в результаті якої є поранені.

Також "Hyser" писав, що блогер поділився негативним досвідом відпочинку в популярному Скадовську.