У "ПриватБанку" розповіли про подробиці механізму арешту рахунків боржників

Останнім часом український уряд приділяє велику увагу тому, щоб запроваджувати ініціативи, які дозволять боротися з боржниками. Незважаючи на це, представник "ПриватБанку"Олег Сурга заявив, що в Україні як і раніше немає механізму автоматичного списання коштів з банківських рахунків боржників, тому по суті нічого не змінилося. Про це повідомляє "УНН".

Експерт зазначає, що незважаючи на те, що в Міністерстві юстиції віддали наказ про те, щоб кошти з рахунків боржників списувалися за певним механізмом, виконавча служба не може виконати цей наказ, оскільки механізму поки просто немає.

В даний момент над розробкою такого механізму спільно працюють представники Міністерства юстиції та банківська система. Він запрацює тільки після того, як будуть внесені зміни в усі необхідні нормативні та законодавчі акти. Інформацію про рівень завершеності процесу також надаватиме Мін'юст.

Варто також відзначити, що після того, як механізм буде розроблений і вступить в силу, банкам більше не доведеться блокувати рахунки боржника. Представник "Приватбанку" заявив, що зараз вже є прогрес, оскільки якщо близько року тому виконавці давали банкам постанову на арешт всіх рахунків і банки його виконували, то зараз Виконавець може видати постанову про заборгованість українцем n-Ної суми, яку спишуть з його рахунків без блокування всіх рахунків.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що "ПриватБанк" поділився планами щодо переведення українців на SmartID.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про зміни тарифів у липні 2021 року.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про те, що скоро з'являться нові монети.