Депутат Олексій Резніков заявив про те, що заробітна плата міністр має становити 100 тисяч гривень.

Депутат Олексій Резніков зробив скандальну заяву в прямому ефірі одного з українських телеканалів. Він розповів про те, що заробітна плата кожного міністра в Україні повинна становити щонайменше 100 тисяч гривень. Тоді б це значно зменшило корупцію в уряді.

"Ееслі міністр прийшов без цієї фінансової подушки безпеки, то я вважаю що ні (ред. зарплата 36 тисяч грн). Міністр це політична посада, коли ти навіть на лікарняному ти маєш право голосувати на Уряді і так далі. Тому ти не йдеш у відпустку нікуди, навіть якщо ти формально у відпустці тебе можуть відкликати, а рівень відповідальності вище важко придумати. Я вважаю, що до ста тисяч гривень це точно могла б бути нормальна зарплата", - зазначив він.

До теж Резніков додав, що такі заробітні плати в Україні дійсно є. Наприклад, такі гроші отримують судді і ніхто не збирається переглядати для них цю цифру.

"Судді по 200 тисяч отримують, при тому що у нас недовіра до суддівського корпусу існує в суспільстві і не безпідставно. Тому я не бачу проблеми щоб міністри, члени уряду, заступники міністрів мали мінімум по 100 тисяч гривень. Це не такі величезні гроші, але це реалістично, щоб спокійно не переживати, щоб сім'я займалася своїми справами і віддаватися повністю публічній службі", - підсумував він.

Тому Резніков на повному серйозі вважає, що зарплати міністрів повинні бути переглянуті і це дійсно важливе питання, на його думку, яке варто вирішити.

Раніше Hyser писав про те, що стало відомо про те, хто отримує пенсію по 10 тисяч гривень.

Також писали, що член правління "Нафтогазу" отримав шикарну премію.

Нагадавши, хто в Україні заробляє щонайменше 80 тисяч на місяць.