Українцям з липня можуть перерахувати надбавку до пенсії за стаж.

Так, в липні у деяких українців знову може змінитися надбавка за стаж. Українці, які виконали вимоги по стажу, за кожен додатковий рік зможу отримати додаткову надбавку. До 1 липня її розмір становив 17,7 грн на місяць за 12 місяців, а після липня вже 18,5 грн.

Таким чином, розмір самих виплат також буде збільшено. Тому українці можуть розраховувати на великі суми. Нагадаємо, в Україні для чоловіків норма трудового стажу становить 35 років. Для жінок цей показник на п'ять років менше - 30 років.

Наприклад, якщо замість 30 років жінка пропрацює 40, то додатково до заробленої пенсії зможе отримувати 185 грн на місяць. При цьому до 1 липня надбавка становила всього 177 грн.

Також надбавки до пенсій підвищать у грудні 2021-го. Тоді за кожен рік понад норму доплачуватимуть 19,3 грн. А за 10 років доплатять вже 193 грн. Це буде останнє підвищення пенсійних виплат цього року.

Також в уряді працюють над тим, щоб перевести пенсіонерів на накопичувальний вид пенсії. Але багато експертів з сумнівом ставляться до такої ідеї, тому що вважають в реаліях української економіки вона просто не дієздатна.

Хоча в багатьох європейських країнах така система давно застосовується. Але для України вона поки не годиться, тому що потрібно перебудувати багато економічних процесів, а це завжди тривалий і копіткий щодо роботи період.

Але є надія на те, що все ж українці зможу незабаром отримувати гідні пенсійні виплати. Адже багато людей виконали всі умови для отримання виплат, але при цьому отримують мінімальні пенсії.

Раніше Hyser писав про те, що українських пенсіонерів обрадували новинами щодо надбавок до пенсії.

Також писали, що стало відомо, кому українці можуть заповідати свої пенсійні виплати.

Нагадаємо, що українцям видадуть пенсії з щедрою надбавкою.