Навіть школярі знають, що Латвія має 4 сусіди: на півночі (343 км) Латвія межує з Естонією, з Литвою на півдні (576 км), з Росією на сході (292 км) і з Білорусією (171 км) на південному сході. І мабуть жителі Латвії добре знають прислів'я, що "добрий сусід кращий за коханку, а поганий сусід гірший за печеніг". Інакше навіщо Латвія вирішила зміцнювати свій кордон навіть на болотах.

Так, стало відомо, що в п'ятницю, 22 вересня, міністр внутрішніх справ Ріхард Козловскіс відвідав східний кордон Латвії. Під час своєї поїздки він заявив, що Латвія вирішила ґрунтовно зміцнити кордон із Білоруссю. При цьому у рамках заходів щодо зміцнення кордону з Білоруссю планує будувати навіть на болотах.

Про це повідомляє видання Delfi із посиланням на національне інформаційне агентство LETA.

Міністр зазначив, що будівництво загородження на сухопутній частині кордону планується завершити цього року, а на болотах – наступного року. На болотистих ділянках загородження розміщуватимуться, наприклад, на понтонах.

За його словами, будівництво загородження на латвійсько-білоруському кордоні повністю планується завершити до серпня наступного року.

Козловскіс зазначив, що державне акціонерне товариство VNĪ проробило велику роботу з організації будівництва інфраструктури на кордоні і уряд не має підстав сумніватися у дотриманні зазначених термінів.

Посилання:

  • VNĪ (Valsts nekustamie īpašumi) здійснює будівництво та управління об'єктами нерухомості, що належать державі.

Водночас, як зазначив Козловскіс, для охорони кордону потрібна не лише загорода, тому необхідно закуповувати та встановлювати технічні засоби.

Нагадаємо, що на початку вересня держсекретар МВС Латвії Димитрій Трофімов повідомив, що уряд вирішив вкласти в інформаційні технології для зміцнення безпеки східного кордону країни близько 200 мільйонів євро.

Читайте також:

Церковне свято 25 вересня: що заборонено робити цього дня і про що говорять прикмети

Останні дні Путіна: армію знищено, економіку зруйновано. У США зробили історичну заяву

Це поганий знак: поряд з Україною сталося одразу два землетруси. Що відомо