Ні для кого не секрет, що Росія завжди вважала себе "енергетичною наддержавою". Однак це не завадило їй вляпатися у велику паливну кризу, яку довелося рятувати пожежними методами.

Так, стало відомо, що намагаючись зупинити зростання цін на бензин, російська влада ввела заборону на експорт автомобільного бензину та дизельного палива до інших країн.

Інформаційні агенції повідомляють, що російський кабінет міністрів сьогодні опублікував постанову про заборону експорту бензину та дизельного палива. Таким чином, Москва намагається зупинити швидке зростання цін на нафтопродукти. У постанові, підписаній російським прем'єром Мішустіним, дату закінчення заборони не вказано. У свою чергу, російський економічний аналітик Анатолій Несміян зазначає, що вжитий владою РФ захід не зможе бути довговічним. Російський уряд поспіхом намагається врятувати ситуацію, проте вжив заходів, які дозволяють лише відкласти проблему, але не вирішити її.


Нагадаємо, що в останні тижні росіяни відчували нестачу бензину та дизельного палива. Проте цей дефіцит палива навряд чи є прямим наслідком війни, вважають аналітики британської розвідки.

Ймовірно, дефіцит викликаний низкою факторів, які вказують у розвідці. Зокрема - короткострокове збільшення попиту у сільськогосподарському секторі, щорічне літнє обслуговування нафтопереробних заводів та привабливі ціни на експорт.

Читайте також:

Церковне свято 25 вересня: що заборонено робити цього дня і про що говорять прикмети

Останні дні Путіна: армію знищено, економіку зруйновано. У США зробили історичну заяву

Це поганий знак: поряд з Україною сталося одразу два землетруси. Що відомо