Як правило, українці використовують цибулю як загальнозміцнюючий, протиглистовий, протигрипозний та проносний засіб. А ще цей овоч сприяє зміцненню стінок капілярів, покращує травлення, знижує холестерин у крові та допомагає від застуди. Однак особливу користь цибуля має на чоловічий організм.

Так, науково доведено, що речовини, що містяться в цибулі, надають позитивний вплив на чоловіче здоров'я. Ще б пак, цибуля не просто вважається афродизіаком, а й стимулює кровообіг і збільшує чоловічу силу. А ще цибуля має набір речовин і вітамінів, необхідних для підвищення потягу у чоловіків. Його систематичне вживання здатне позитивно проводити сексуальне життя.

І справді, ще у Стародавньому Римі лук активно використовувався для потенції. Чоловіків, які страждали на сексуальне безсилля, пригощали стравами та напували зіллям на основі овочів. Римлянки вірили, що його споживання підвищує сексуальне бажання, дозволяє продовжити інтимний акт та покращити його якість.

Механізм дії цибулі на ерекцію приблизно такий:

  • Поліпшується метаболізм та кровообіг, внаслідок чого забезпечується нормальний приплив крові до органів малого тазу, у тому числі і до статевого члена;
  • Мікроелементи, що містяться в цибулі, впливають на нервові закінчення таким чином, що процес сексуального збудження протікає активніше;
  • Вироблення тестостерону, що збільшується за рахунок вмісту цинку, безпосередньо впливає на стабільність еректильної функції.

Підвищує якість сперми та покращує фертильність

Додавання до раціону цього корисного овочу у будь-якому вигляді сприяє поліпшенню роботи репродуктивної системи чоловіків. Саме цибуля має цінну для чоловічої статі властивість збільшувати кількість активних сперматозоїдів та покращувати якість насіннєвої рідини. Це підвищує фертильність (здатність до зачаття дітей).

афродизіак

Унікальна рослина посилює сексуальне почуття та активність. Містить комплекс вітамінів та мінералів, що покращують настрій, підвищують силу та енергію. Сприятливо впливає на лібідо та вироблення чоловічих статевих гормонів.

Нормалізація гормонального фону

Цибуля посилює вироблення тестостерону. Сік овочів підвищує рівень лютеїнізуючого гормону, відповідального за відтворення тестостерону в сім'яниках у достатній кількості.

У якому вигляді і як правильно вживати цибулю чоловікам

Для підтримки чоловічого здоров'я краще вживати свіжу цибулю. Наприклад, додавати його в овочевий салат із зеленню та соняшниковою або оливковою олією. Для підвищення ефективності рекомендується поєднувати його із білковими продуктами (м'ясом, яйцями).

Близько 70-100 г цибулі на день стане профілактикою захворювань чоловічої сечостатевої системи та передміхурової залози. Це добова норма свіжого овоча та доза вітамінів C та А.

У чому користь зеленої цибулі для чоловіків

Речовини, які в ньому містяться:

  1. Харчові волокна. Відома клітковина, яка необхідна для перистальтики та формування нормальної флори кишечника.
  2. Незначна кількість вуглеводів та білка.
  3. Вітаміни представлені: вітамін К, А та бета-каротин (у великій кількості), вітаміни групи В, Е, С, Н, РР у меншій кількості.
  4. Різноманітний і мінеральний склад: багато кобальту та молібдену, трохи менше хрому, міді та марганцю. Також є кальцій, калій, магній, фосфор, хлор, сірка, незначна кількість селену та цинку.

Протипоказання

Незважаючи на безліч корисних якостей, надмірне вживання цибулі може завдати шкоди організму як зрілого чоловіка, так і молодого хлопця. Абсолютними протипоказаннями для його вживання є порушення серцево-судинної системи: цибульний сік дратує нервові закінчення, прискорює серцевий ритм і підвищує тиск.

Овоч у сирому вигляді не можна їсти при виразці шлунка та дванадцятипалої кишки, загостреннях гастриту, при холециститі, панкреатиті та підвищеній кислотності.

Читайте також:

Так робили наші бабусі: як треба зберігати цибулю в квартирі, щоб вона не виростала і не гнила

Відмовтеся від цього: названо три продукти, які загрожують потенцію

Двічі за ніч: як миттєво покращити потенцію, щоб жінка залишилася задоволеною

Названі найкорисніші осінні ягоди: що покращить потенцію та що зніме депресію