Якщо у вас поки що немає своєї дачної ділянки, то це ще не означає, що потрібно відмовитися від спілкування з природою. І справді, кожна сім'я може насолоджуватися свіжою домашньою зеленню, рятуючись від осінньо-зимового авітамінозу.
Усі українці знають про корисні властивості зеленої цибулі. Ще б пак, він містить значну кількість корисних вітамінів і мікроелементів — вітаміни А і В, фітонциди, залізо, цинк, фтор, магній, тому його радять їсти як профілактику авітамінозу, особливо в зимовий період. У 100 г зеленої цибулі міститься близько 20 ккал та добова доза вітаміну С.
Чи можна вирощувати зелену цибулю вдома?
Цибуля холодостійка, тому оптимальною температурою для її вирощування буде 18-20 градусів тепла. Якщо вирощуватимете його на вікні, стежте, щоб він не перегрівався від сонця та батареї. Втім, якщо хочете отримати зелене перо трохи раніше, температуру можна трохи збільшити — приблизно до 24 градусів.
Як виростити зелену цибулю у воді
Налийте кип'яченою або відфільтрованою водою. Всередину помістіть білі частини з корінцями так, щоб вони були занурені в рідину на ⅔ або трохи менше. Регулярно підливайте воду, щоб залишалася приблизно одному рівні. Раз на 5-6 днів змінюйте її на свіжу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Одна цибулина залишається "в строю" приблизно 2 місяці. Але як тільки з'являться перші сходи, ви можете вже принагідно висаджувати наступну партію цибулі... І тоді на вашому столі завжди буде свіжа, смачна та корисна зелень!