У Росії у відкритому доступі виявили адреси секретних об'єктів спецслужб у Москві та Санкт-Петербурзі. Перелік будівель Головного управління розвідки Генштабу ЗС РФ (ГРУ) та Федеральної служби охорони (ФСТ) зазначений у документі "Спеціальна група" як список будинків, де не повинно бути відключень світла.

Про це повідомляє центр " Досьє ". Цей проект було запущено російським опозиціонером Михайлом Ходорковським.

Так, експерти організації виявили об'єкти, на яких не повинно бути відключень електроенергії. Усі вони перераховані у 434-сторінковому документі під назвою "Спеціальна група", опублікованій на сайті мерії Москви.

Як зазначається в публікації, до цього списку входять надсекретні урядові об'єкти, будинки, що належать офіцерам ГРУ (Головне управління Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації) та секретній службі президента Росії Володимира Путіна, склад боєприпасів та інші важливі об'єкти.

Як дізнатися, де в Москві заховані найтаємніші відомства Росії, де в Примор'ї дислоковані військові частини або де в Брянській області встановлено додаткові прикордонні пости? Достатньо знайти на сайті адміністрації будь-якого регіону Росії документ з незручною назвою обмеження режиму споживання електричної енергії яких може призвести до економічних, екологічних, соціальних наслідків", - йдеться у матеріалі.

Сам файл вказується під назвою " Особлива група ". 434-сторінковий документ підписали голова департаменту ЖКГ В'ячеслав Торсунов та директор компанії "Мосенергозбут", а схвалений він був мером російської столиці Сергієм Собяніним.

У "Досьї" звернули увагу, що найбільша концентрація подібних об'єктів розташована в районі Срібного Бору, а найбільше адрес у переліку закріплено за ФСТ.

Список об'єктів у Ленінградській області РФ / Адміністрація Ленінградської області (фото: dossier.center)

Читайте також:

Його знала вся Україна: не стало відомого народного артиста Андрія Вереса

Розкрито таємний наказ Путіна: ПВК "Вагнер" буде повністю поховано, вже готують могили

Путін уже нічого не вирішує: експерт розповів, хто насправді керує Росією

Путін змушений піти на черговий "жест доброї волі": що відомо про нові сюрпризи