У ніч проти 5 жовтня російські терористичні війська здійснили атаку за допомогою ударних дронів-камікадзе. Цілі були поділені на 15 груп, а дрони були запущені з території тимчасово окупованого Криму та просувалися на північ через Миколаївську область.

З 29 ударних дронів, силам протиповітряної оборони вдалося знищити 24, повідомив Юрій Ігнат, речник командування Повітряних сил ЗСУ, інформує Обозреватель.

Гнат зазначив, що російські дрони "Шахед" були запущені з одних і тих же локацій - мис Чауда в Криму, Приморсько-Ахтарськ у Краснодарському краї та північний напрямок. Атака сталася вночі, коли ударні безпілотники рухалися групами по 1-2 одиниці.

Юрій Ігнат зазначив, що сили протиповітряної оборони використовували стандартні методи для знищення дронів, такі як винищувальна авіація, зенітне ракетне озброєння та мобільні вогневі групи. Усього вдалося знищити 24 дрони з 29.

Він також зазначив, що звук "Шахедів" практично не відігравав ролі в успішності роботи протиповітряної оборони. Головним джерелом інформації для Повітряних сил було радіолокаційне супроводження мети.

Таким чином, сили протиповітряної оборони змогли успішно впоратися з атакою ударних дронів-камікадзе, використовуючи ефективні методи та засоби боротьби проти них.

Читайте також:

Шамани Путіна не допомогли: у Росії масово перестають працювати найпопулярніші китайські смартфони

Розкрито таємний наказ Путіна: ПВК "Вагнер" буде повністю поховано, вже готують могили

Серйозний удар по росіянам: у Латвії заборонили російську мову у громадських місцях