У Білорусі на залізничній станції Озерище у передмісті Мінська в ніч проти 6 жовтня стався вибух. Про це повідомляє опозиційна спільнота білоруських залізничників.

Вибух було чутно близько 23:20 у районі Радіоцентру, за іншою інформацією – в районі залізничних шляхів. При цьому грози на той момент не було, а пізніше, після 2-ї години ночі, в районі залізниці бачили машини МНС.

Також з'ясувалося, що звук вибуху було чути навіть у Мінську, зокрема в Уруччі та Зеленому Лузі. Це означає, що звукова хвиля була у радіусі 8 км.

Зазначається, що у п'ятницю, 6 жовтня 2023 року, з самого ранку силовики почали опитувати місцевих жителів Військового Містечка в Уруччі. Їм повідомили, що "був теракт на станції Озерище, висадили в повітря залізницю".

Посилання:

  • Озерище – основна станція навантаження військової техніки у Мінській області. Поруч зі станцією розташовуються 120-та механізована бригада та 127-а бригада зв'язку, а також 56-й полк зв'язку. Далі у напрямку Орші розташовані станції Колодищі та Городище, від яких відходить гілка до військової частини №42776. Станція Колодищі з'єднана зі станцією Шабани окремою гілкою, що створює маршрут в обхід Мінська маршрутом Орша - Брест. Цей обхід активно використовується для перевезень російської військової техніки, боєприпасів та живої сили.

Зазначимо, що ця тема активно обговорюється в чатах жителів Колодищ — люди пишуть, що вибухів увечері було два, вони також повідомляють про те, що до ранку на дорогах чергували силовики, а зараз тривають опитування.

Водночас ані МНС, ані МВС чи Слідчий комітет РБ нічого не повідомляли про подію, так само як і Білоруська залізниця.

Читайте також:

Путіну "фуфло" не дарують: двійникові кремлівського диктатора вручать частину подарунків, які російський президент отримає у день народження

Оригінальністю та розумом не відзначилася: зрадниця Оксана Байрак змінила ім'я та прізвище заради російського проекту

Наша хата з краю: Путін на блакитному оці заявив, що Пригожин сам себе підірвав