Комбатанти в Україні мають право на пенсію, яка має становити не менше ніж 210% від прожиткового мінімуму, встановленого у 2023 році у розмірі 2093 гривень, включаючи всі надбавки. Однак згідно з чинним законодавством особи, які мають статус ветерана бойових дій, можуть отримати доплату до пенсії у розмірі всього 25% від прожиткового мінімуму.

Про це пише видання «obozrevatel».

Іншими словами, комбатанти мають право на доплату у розмірі 25% від прожиткового мінімуму, що відповідає 523,25 гривень за прожиткового мінімуму 2023 року у 2093 гривні. Дана додаткова виплата встановлена ​​Законом України "Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту".

Крім того, згідно з постановою Кабінету Міністрів «Про встановлення щомісячної державної цільової пенсійної допомоги інвалідам внаслідок війни та учасникам бойових дій» № 656 від 28 липня 2010 року (зі змінами від 28 липня 2010 р.) 16 листопада 2021 року) учасники бойових дій пенсію, яка покриває усі допомоги та становить не менше 210% прожиткового мінімуму, що становить 4395,30 грн.

В Україні комбатанти користуються певними пільгами щодо пенсій. Їхні пенсії мають становити не менше 210% від прожиткового мінімуму, який на 2023 рік встановлено на рівні 2093 гривень. Ця сума включає всі застосовні надбавки. Проте, згідно з чинним законодавством, особи, які мають статус ветерана бойових дій, можуть отримувати доплату до пенсії у розмірі 25% прожиткового мінімуму.

Ця додаткова виплата є значною, особливо якщо врахувати, що вона ґрунтується на прожитковому мінімумі і може забезпечити комбатантам додаткову фінансову підтримку на знак визнання їхньої служби. Це становище наголошує на важливості вшанування та підтримки тих, хто зробив свій внесок в оборону країни.

Читайте також:

Діставайте теплий одяг: в Україну йдуть перші заморозки під мінус 5

За такий можна отримати нову іномарку: українець похвалився саморобним позашляховиком

Відразу 15 кілограмів: продюсер Олі Полякової розповів, як він зміг так схуднути