Президент України Володимир Зеленський висловив стурбованість тим, що якщо Російській Федерації дати час до 2028 року для відновлення свого військового потенціалу, вона потенційно може ініціювати не лише новий конфлікт із Україною, а й розпочати напад на країни Балтії, а саме на Латвію, Литву та Естонію.

Про це пише «УНІАН»

Віталій Кулик, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства, припустив, що Росія може розглядати такий крок як асиметричну стратегію тиску на Захід та утвердження себе як імперії. Хоча дехто може вважати цей сценарій малоймовірним, варто зазначити, що вторгнення Росії в Україну в 2019 році також вважалося малоймовірним.

"Я думаю, що це той сценарій, який як асиметричний крок Росія може здійснити, щоб завдати удару Заходу і змусити його до переговорів, визнання свого виняткового статусу імперії", - сказав він.

Естонія та Литва межують із Російською Федерацією, а Литва межує з російським анклавом Калінінградської області. Усі країни Балтії є членами Північноатлантичного альянсу (НАТО). У світлі повномасштабного російського вторгнення на Україну влада Латвії, Литви та Естонії висловила стурбованість щодо можливості нападу Росії на їх територію.

Читайте також:

Максим Галкін розповів, що залишається в Ізраїлі разом із Пугачовою: "Їм важливо, що ми з Аллою тут..."

І нічого не розтікатиметься: рецепт яєчні на лаваші з сиром і помідором. Робиться на сковорідці

Церковне свято 10 жовтня: чому цього дня краще не носити прикраси