Синоптики розповіли, коли до України повернеться тепла погода.

Ніхто не заперечуватиме, що поточний тиждень в Україні почався з похолодання. І справді, вночі та вранці 10 жовтня на ґрунті у західних, Житомирській та Вінницькій областях спостерігалися сильні заморозки 0-5° (II рівень небезпеки, помаранчевий). І хоч на решті території підморозило не так сильно (I рівень небезпеки, жовтий), але діставати теплі речі довелося практично всім українцям.

Попри це до кінця тижня в Україну ще прийде "бабине літо". Про це розповіли в Українському гідрометеорологічному центрі.

Так, уже у четвер, 12 жовтня, за прогнозом синоптиків, в Україні суттєво потеплішає: очікується підвищення температури на 4-8°.

У західних, північних, центральних та південних регіонах стовпчики термометрів піднімуться до +18 – 22°. Трохи прохолодніше на Сході – від +13 до +19°. Тобто прийде справжнє "бабине літо".

Опадів у більшості регіонів синоптики не прогнозують.

У північних та північно-західних областях удень місцями пройде невеликий дощ. Йдеться про Львівську, Волинську, Рівненську, Житомирську, Київську, Чернігівську, Сумську області.

Вітер буде північно-західний із переходом на південно-західний, 5-12 м/с. Окрім того, 12 жовтня місцями очікуються пориви 15-20 м/с.

У п'ятницю, 13 жовтня, багато регіонів України накриють дощі. Опадів не передбачається лише на Київщині, Одещині, Чернігівщині та в Криму. Також сухо буде у Закарпатській, Львівській, Рівненській та Волинській областях.

Опади суттєво не вплинуть на температуру, і в середньому в країні збережеться тепло в межах +17…+20 градусів.

Читайте також:

Краще взагалі не виїжджати: у чому небезпека шин, які зараз так масово продають

Путін може остаточно зірватися і вдарити країнами Балтії: що розповів експерт

Ціни на полицях здивують кожного: скільки коштуватиме хліб до кінця року. Подорожчання вже почалося