Двері та вікна люди здавна наділяли магічною силою, вірили, що через них можуть проникнути як добрі, так і злі духи. А тому безліч прикмет, повір'їв, змов та обрядів пов'язані з вікнами та дверима.

Наприклад, усі українці знають, що людина, яка залишає житло, має закрити на ключ вхідні двері. Але є й менш очевидна рекомендація – закривати бажано навіть внутрішні двері, а також усі вікна перед тим, як залишити квартиру.

Вважається, що якщо хоча б одні внутрішні двері залишаться відчиненими, то по житлу може почати поширюватися негативна енергія. Тому в житті всіх мешканців квартири може закінчитися біла смуга. Не виключено, що везіння надовго залишить сім'ю.

У прикмети є ще одне значення: закривати всі двері та вікна потрібно для того, щоб про людину та її рідних не ходили плітки.

Крім того, вважається, що ігнорування рекомендації може призвести до неможливості реалізувати багато планів.

Варто підкреслити, що прикмети потрібно дотримуватись лише в тому випадку, якщо в квартирі, яку ви залишаєте, нікого не залишається. Якщо у житлі хтось є (у тому числі й тварини), то внутрішні двері можна не зачиняти.

Зазначимо, що з давніх часів двері вважалися символом проходу між різними вимірами. Свого роду енергетичне перехрестя.
Недарма наші предки наносили на зовнішню та внутрішню сторони дверей особливі символічні малюнки, покликані відлякувати нечистих духів, поставити заслін перед злими силами та взагалі непроханими гостями, звідки б вони не з'явилися.

Прикмети про двері:

  • Вхідні двері несподівано відчиняються – чекайте на нещастя або серйозне життєве випробування.
  • Двері почали скрипіти – на вас чекає переїзд.
  • Гість зачинив двері на замок – на родину обрушиться нещастя. Якщо до вас прийшли гості, не дозволяйте їм зачиняти двері на замок і не робіть цього самі в чужому будинку.
  • У двері постукали, а там нікого немає – злі сили намагаються поринути у житло. Такий знак не можна ігнорувати. Необхідно забратися в будинку та запалити біля вхідних дверей білу свічку.
  • Біля дверей з'явилося павутиння – незабаром ви отримаєте несподіваний прибуток.
  • Незаміжнім дівчатам слід замикати двері, інакше чоловік питиме.
Читайте також: