2023 року Україна отримає від міжнародних партнерів 2,6 млрд грн на забезпечення населення дровами, причому частина громадян отримає їх безкоштовно. Про це в інтерв'ю "United Telethon" повідомила віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук. Ініціатива спрямована на допомогу українцям у населених пунктах, розташованих у прифронтових регіонах, як визначили у Мінреінтеграції.

Про це повідомляє «obozrevatel»

Залежно від розташування цих міст і сіл жителі або отримають готівку на купівлю дров, або замовлять доставку додому. Державне підприємство "Ліси України" спільно з "Укрзалізницею" працює над створенням відповідних маршрутів доставки.

Ініціатива приділяє пріоритетну увагу найбільш уразливим верствам населення, включаючи жінок з дітьми, осіб з обмеженою мобільністю та самотніх людей. Кошти на цю ініціативу є частиною масштабніших зусиль щодо забезпечення добробуту населення України взимку з метою отримати загалом 5 мільярдів гривень. Особливу подяку висловили Деніз Браун, координатор системи ООН в Україні, за допомогу в досягненні цієї мети.

"Сума цих потреб становить 2,6 млрд грн із 5 млрд на проходження зими в цілому", - підсумувала Верещук.

Читайте також:

Тетя Циля прославилася ними на всю Одесу: рецепт найсмачніших котлет із карася

Машина не заведеться в самий невідповідний момент: як зрозуміти, що незабаром ваш акумулятор сяде

Старовинна прикмета: чому перед виходом з квартири потрібно зачиняти навіть кімнатні двері