Волоські горіхи - справжній природний скарб, повний цінними поживними речовинами та корисними властивостями. Їхній хімічний склад не має аналогів серед інших видів горіхів, роблячи їх унікальними та невід'ємними елементами здорового харчування. Однак, незважаючи на їх багато благотворних властивостей, волоські горіхи підходять не всім і слід враховувати деякі обмеження.

Докладніше про те, кому не можна їсти волоських горіхів, читайте у нашому матеріалі.

Особливість волоських горіхів полягає в їхньому унікальному хімічному складі, який не має аналогів в інших видів горіхів. Волоські горіхи дійсно корисні, але є й деякі обмеження.

Волоські горіхи благотворно впливає на організм завдяки своєму вітамінно-мінеральному складу. Дослідження показують, що вони покращують роботу мозку, пам'ять та здатність засвоювати інформацію. Горіхи містять вітаміни групи В, йод, залізо та Омега-3 жирні кислоти.

Крім того, волоські горіхи містять багато заліза, тому їх часто називають помічниками у боротьбі з анемією. Вони також містять рослинний білок, що є будівельним матеріалом для клітин.

Вітаміни групи В, Омега-3, цинк та йод благотворно впливають на ріст волосся, його зовнішній вигляд, а також зміцнюють нігті та покращують стан шкіри.

Волоські горіхи вважаються природним засобом від головного болю та спазмів. Вітамін Е, що міститься в горіхах, також допомагає зменшити розмір та кількість пігментних плям на шкірі та уповільнити процеси старіння.

Калій та магній, що містяться у волоських горіхах, покращують стан крові. Горіхи також містять гормон мелатонін, який сприяє легкому засинанню.

Однак є категорії людей, яким не рекомендується вживати волоських горіхів. Якщо у вас є хронічні захворювання кишківника або пов'язані з ним проблеми, слід обмежити або повністю виключити горіхи з раціону, оскільки їх білки та жири можуть бути важко перетравленими та погіршити перистальтику.

Також горіхи не рекомендується вживати при захворюваннях підшлункової залози, особливо при панкреатиті через високий вміст жирних кислот.

Якщо у вас є проблеми з згортанням крові, слід бути обережними з волоськими горіхами, оскільки вони можуть посилити згущення крові і призвести до утворення тромбів, що може бути небезпечним для серцево-судинної системи.

Людям, які страждають від частих головних болів, особливо мігрені, не рекомендується вживати волоських горіхів через вміст тираміну, який може спровокувати нові напади головного болю.

Дітям до 7 років рекомендується вживати волоські горіхи в невеликих кількостях, оскільки вони можуть спричинити алергічні реакції.

Також, якщо у вас є проблеми із зайвою вагою чи ожирінням, не слід вживати велику кількість волоських горіхів, оскільки вони містять багато калорій.

Оптимальною кількістю волоських горіхів для здорових дорослих людей є 4-6 штук на день, для літніх та дітей до 7 років рекомендується 3-4 горіхи на день. Для діабетиків рекомендується вживати трохи більше 2-3 горіхів щодня.

Найкращим часом для вживання волоських горіхів вважається вечір, оскільки вони містять мелатонін, який допомагає заснути.

Важливо пам'ятати, що перед зміною свого раціону та включенням волоських горіхів у вашу дієту, краще проконсультуватися з лікарем або дієтологом, особливо якщо у вас вже є якісь медичні проблеми або обмеження.

Читайте також:

Чому не потрібно викидати шкаралупу від волоських горіхів: знадобиться і вдома, і на городі

Хитрість, якій сотні років: як швидко почистити волоські горіхи. Ви здивуєтеся результату

Не будуть гірчити і псуватись: як і де правильно зберігати волоські горіхи