Віник - це домашній помічник кожної господині вже багато століть. Не дивно, що за таку довгу історію він "закид" величезною кількістю забобонів.

Наприклад, згідно з прикметами, віник потрібно розміщувати волоті вгору, оскільки прути, спрямовані до землі, насичувалися енергією підземного світу, а підмітанням таким віником призводило до розбрату в сім'ї та безгрошів'ю.

Існують і інші прикмети, пов'язані з правильним становищем віника:

Вважається, що така "поза" домашнього помічника приваблює в будинок матеріальний добробут і не дозволяє грошам "витікати" із сім'ї.

Крім того, в положенні вгору ногами брудна частина сміття не стикається з підлогою, що не дозволяє поширюватися по будинку негативу, що скупчився на ній під час збирання.

Якщо поставити домашнє начиння лозинами вниз, то вони будуть відмінним притулком для нечистої сили, яка під час наступного прибирання розлетиться по всіх приміщеннях і почне будувати різні підступи. Причому видалити її за допомогою "зіпсованого" сміття вже не вдасться.

Відмінний спосіб захистити овочеві та ягідні грядки - це встромити на них ручкою в землю старий віник. Вважається, що в цьому випадку врожаю не загрожуватимуть ні примхи погоди, ні городні шкідники.

Якщо підмітати підлогу від порога, то в сім'ї завжди водитимуться грошики. У процесі прибирання на підлозі залишився прутик - готуйтеся до прийому гостей, а якщо підмітати почала дитина - незабаром з'являться родичі.

Після відходу бажаних гостей утримайтеся від негайного підмітання, щоб не зіпсувати їм шлях. Але якщо будинок залишила неприємна особистість, яку ви не бажаєте більше приймати, то киньте їй услід помело , і будете назавжди позбавлені небажаних візитів.

Читайте також:

Старовинна прикмета: чому перед виходом з квартири потрібно зачиняти навіть кімнатні двері

Це знадобиться кожному: як відрізнити підроблену сметану від справжньої та якісної. Простий трюк

Ви будете здивовані чистоті речей: для чого багато господинь кидають у пральну машинку губку для посуду