14 жовтня 2023 року помер народний артист України Олександр Востряков. Чоловікові було 79 років. Жителям пострадянського простору він був знайомий як соліст Дніпропетровського, а потім Київського театру опери та балету.

Про смерть співака повідомили у Національній музичній академії ім. П. І. Чайковського, де він викладав багато років.

"З глибоким сумом повідомляємо, що пішов у вічність народний артист України, багаторічний соліст Національної опери України, професор НМАУ ім. Чайковського Олександр Востряков. Висловлюємо співчуття рідним та близьким видатного співака", – повідомили у соцмережах Національної музичної академії.

Трагічну новину підтвердив і мистецький керівник Національної опери України Анатолій Солов'яненко.

"Пішов у вічність видатний співак та педагог, багаторічний соліст Національної опери України, народний артист України, професор Олександр Андрійович Востряков", - написав Солов'яненко.

Вже відомо, що прощання з артистом відбудеться 17 жовтня об 11.00 у парадному фойє Національної опери України.

Олександр Востряков за свою більш ніж 50-річну кар'єру був провідним солістом у відомому Київському державному академічному театрі опери та балету імені Тараса Шевченка: з 1983 по 2012 рік.

За цей час артист виконав понад сорок партій. "Фірмовою" партією артиста став Хозе у "Кармен" Бізе.

Свого часу артист виступав не лише Києві чи Харкові, а й у театрах Санкт-Петербурга, Пермі та Казані. Окрім країн пострадянського простору Олександр Востряков співав на сценах Нідерландів, Данії, Бельгії, Німеччини, Франції, Іспанії, Швейцарії, Польщі, Угорщини.

Починаючи з 1990 року, Олександр Востряков викладав сольний спів у Київській консерваторії (НМАУ) імені П. Чайковського.

Читайте також:

Із закритого пакету долинала "Червона калина": рідні загиблого в Грозі намагалися додзвонитися на телефон, який лежав у нього в кишені. Відео

«Війна та розлучення»: Віра Брежнєва вперше висловилася про розлучення з Костянтином Меладзе

"Війна буде довгою": українцям озвучили жахливий прогноз. Цьому не видно кінця та краю