Багато людей носять у гаманці не лише гроші та банківські картки, а й інші речі, проте це може обернутися проти власника гаманця.

З давніх-давен гаманець вважається символом багатства, що цілком логічно. Ось тільки гаманець може з легкістю втратити статус "магніту" для багатства, якщо покласти в нього зайві предмети.

Так, згідно з народними прикметами, є кілька речей, які при знаходженні в гаманці можуть закрити грошовий канал.

Наприклад, зробивши ту чи іншу покупку, дуже часто люди кладуть у гаманець чек. Згідно з прикметами, це груба помилка, яка може спричинити серйозну грошову невдачу.

Справа в тому, що чек - це не грошовий знак, тому йому нема чого робити в гаманці. Більше того, згодом цей папірець перетворюється на звичайне сміття, яке не має жодної цінності.

Вважається, що звичка зберігати чеки в гаманці може спричинити бідність.

З іншого боку, вчені провели дослідження і дійшли висновку, що в чеках є речовина – бісфенол ВРА, пише News.myseldon.com. Справжню небезпеку ВРА несе, потрапляючи на термопапір, з якого виготовляються чеки. Якщо людина довгий час тримає чек у руці, то бісфенол починає проникати в шкіру, чим і завдає шкоди всьому організму, тому рекомендується якомога рідше стикатися з чеками.