Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер заявив, що президент РФ Володимир Путін, якого він вважає своїм другом, зробив помилку, розпочавши війну проти України. Однак він висловив упевненість у тому, що Росія не воюватиме з НАТО.

В інтерв'ю виданню Berliner Zeitung Шредер сказав, що Росія хоче відновити статус-кво на Донбасі та в Криму, інформує Обозреватель.

Шредер також визнав, що Росія відчуває загрозу з боку НАТО, але вважає, що ця загроза є ірраціональною.

"Погляньте: Туреччина - член НАТО. Вона має ракети, які можуть долетіти безпосередньо до Москви. США хотіли наблизити НАТО до західного кордону Росії, наприклад, з Україною як новим членом. Все це відчувалося як загроза для росіян. У цьому є й ірраціональні аспекти. Я не заперечуватиму цього. Росіяни відреагували сумішшю того й іншого: страху та оборони", – сказав політик.

Шредер також сказав, що напад Росії на Україну - несподіванка для нього, адже Путіна ніколи не надсилав сигнали, що він не прагне захопити Україну.

Шредер також відкинув звинувачення у тому, що він підтримує Путіна. Він заявив, що засуджує дії Путіна в Україні, але продовжує підтримувати дружні стосунки із ним.

"Спільне життя так не працює. Людські відносини так не працюють. Я вважаю, що те, що наказав Путін, неправильно. Я сказав це публічно. Я не зобов'язаний робити це постійно. Є стосунки між людьми, які мають різні погляди. У моєму випадку з Володимиром Путіним це саме так", – сказав колишній канцлер Німеччини.

Читайте також:

Армія Путіна зазнала п'ятиразових втрат: що відомо про потужний розгром

Це вже перебір: медкомісія вирішила посміятися з українського захисника, у якого не функціонує нога

Скасування осінніх канікул: що потрібно знати батькам Названі головні області

Чергова "спецоперація": готується вторгнення до Вірменії. Вже розкрито подробиці